Interieurstyling

Als interieurstylist voeg je gevoel en sfeer aan een interieur toe. Je bent een kleur- en materiaalspecialist en hebt een uitstekend inzicht in én gevoel voor esthetiek en sferen. Je houdt rekening met trends en andere invloeden. Je zet je creativiteit in, kijkt naar de persoonlijkheid, de smaak en de stijl van de opdrachtgever en verplaatst je in zijn situatie.

WAT KUN JE MET DEZE OPLEIDING:

 • Sfeer creëren door materiaal- en kleurgebruik
 • Passende meubels en accessoires kiezen
 • De juiste stijl hanteren in een interieur
 • Een goed verlichtingsadvies geven
 • Omgaan met trends
Meer informatie >> Aanmelden informatieavond >>

STARTDATA

LESMATERIAAL

Bij de opleiding wordt gebruik gemaakt van verplichte literatuur en deze vind je in de literatuurlijst. Overig materiaal schaf je aan in overleg met de docent en naar eigen inzicht. De boeken van de opleiding interieurstyling kun je ook gebruiken bij de opleiding binnenhuisarchitectuur.

INVESTERING € 1294,-


Brochure downloaden >> Docenten >> Literatuurlijst >>

Tijdens de opleiding interieurstyling leer je op een praktische manier de vaardigheden die nodig zijn om je eventueel zelfstandig te vestigen. Ook is deze opleiding een goede opstap naar werk in de interieurbranche.

Ruimte indelen

Bij de (re)styling van ruimten leer je rekening houden met een aantal belangrijke aspecten van styling zoals de functie, de plaats, de vorm, de decoratieve, ruimtelijke en psychologische effecten in die specifieke situatie.

Professioneel ontwerpen

Je houdt rekening met trends en andere invloeden. Bovendien zet je jouw creativiteit in, kijk je naar de persoonlijkheid, de smaak en de stijl van bewoners of gebruikers. Want zij zijn jouw opdrachtgevers. Verder leer je om hun vraag te vertalen naar een professioneel ontwerp.

Totaalplan

Binnen de gekozen stijl ga je vervolgens aan de slag met het in kaart brengen van andere keuzes voor het aankleden en inrichten van de ruimte. Kortom; je maakt een totaalplan voor de uitvoering van jouw ideeën.

Rol van docent

De docent probeert je te prikkelen, uit te dagen en begeleidt je in jouw zoektocht naar oplossingen die je zelf bedenkt. Door het maken van bewustere keuzes ontwikkel je kennis en vaardigheden én je leert hoe je die keuzes motiveert en verwoordt. In iedere les geeft de docent informatie over de gemaakte opdrachten en bespreekt die in een klassikaal leergesprek.

Portfolio

Gedurende de lessen maak je vier portfolio opdrachten. Zo laat je zien dat je het geleerde in de praktijk kunt toepassen. Heb je deze opdrachten tot tevredenheid uitgewerkt, dan ontvang je aan het einde van de opleiding het certificaat interieurstyling.

Examen

Bij het examen word je uitgedaagd in een gegeven situatie tot een creatieve oplossing te komen. De opdracht krijg je ruim van tevoren. Jouw oplossing licht je toe en leg je uit tijdens je eindgesprek. Je kunt op 6 locaties in Nederland examen doen. Slaag je voor dit examen en heb je het portfolio met een voldoende afgerond, dan heb je het diploma interieurstyling van Interieuracademie echt verdiend. Het examen is optioneel.

Programma

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Interieurvormgeving
 • Stijlen en –stromingen
 • Hoofdinterieurstijlen
 • Interieurtrends
 • Ruimten en maatsystemen
 • Kleuren
 • Styling van meubelen en objecten
 • Materialen en hun interieureffecten
 • Kunst in het interieur
 • Verlichting in het interieur
 • Presentatietechnieken
 • Stylingplan
 • Begroting

Vooropleiding

Voor deze opleiding wordt een mbo werk- en denkniveau gevraagd. Voorkennis van het vakgebied is niet nodig.

Mogelijke vervolgopleidingen

Wil je een totaal interieuradvies geven, dan raden wij je aan hierna de opleiding binnenhuisarchitectuur te volgen.

Lesmateriaal

Bij de opleiding wordt gebruik gemaakt van verplichte literatuur en deze vind je in de literatuurlijst. Overig materiaal schaf je aan in overleg met de docent en naar eigen inzicht. De boeken van de opleiding interieurstyling kun je ook gebruiken bij de opleiding binnenhuisarchitectuur.

Zelfstudie

Je tijdsinvestering is circa 8 tot 10 uur aan zelfstudie per week; theorie- en praktijkopdrachten.

Opleidingsduur

De opleiding bestaat uit 18 lessen van 2,5 uur, verdeeld over 8 maanden.

Groepsgrootte

Maximaal 12 deelnemers.

Investering

€ 1.294,- bij betaling ineens, inclusief portfolio, beoordeling portfolio en certificaat.

Liever in termijnen betalen? Dat kan in 7 termijnen van € 204,-

Het lesgeld is vrij van btw.

Overige kosten

Boeken circa € 180,-. Bekijk de literatuurlijst.

Indicatie overige materialen € 125,- zoals papier, stiften, foamborden. Parkeerkosten, koffie en thee zijn voor eigen rekening.

Examengeld

Het examengeld is € 235,-

Slaag je voor dit examen en heb je het portfolio met een voldoende afgerond, dan heb je het diploma interieurstyling van Interieuracademie ook echt verdiend. Hiermee heb je een diploma dat in het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd wordt.

 

Wat is het verschil tussen Interieurstyling en Binnenhuisarchitectuur

Bij Interieurstyling ligt de nadruk op het creëren van sfeer in een ruimte door middel van kleur, materiaal, kunst, lichtgebruik en accessoires. Het maken  van een moodboard is daarbij belangrijk. Stijlen en trends krijgen de nodige aandacht.

Bij Binnenhuisarchitectuur ga je aan de slag met het (her) indelen van ruimten. Hoe maak je een nieuwe indeling die past bij de wensen van de klant. Functies en indeling van een ruimte kunnen daarbij veranderen. Om dit visueel te maken ga je aan de slag met schetsen, plattegronden, wandaanzichten en perspectieftekenen. Natuurlijk komen kleuren en materialen ook aan bod, maar slechts globaal.

Opleidingsadvies tijdens informatieavond

Twijfel je over de juiste opleiding? Twee keer per jaar verzorgen we op alle leslocaties een informatieavond zodat jij de juiste keuze maakt. Telefonisch opleidingsadvies nodig? Bel met Nicolien Rensink: 0314 – 368619

Klik hier voor alle startdata

Aanmelden informatieavond
Interieuracademie erkent je talent!
Ontwerp door: Kracht Concept & Creatie | Ontwikkeld door Designers at Work | Copyright 2019

Hulp nodig?

Bel: 0314 368619 of

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.