Kennisbank

Samen zijn we actief in een creatief vak waarover zo veel te vertellen valt. De keuzes in materialen, stoffen, kleuren, meubels en lampen lijken onbegrensd.

Omdat de inhoud van ons vak ertoe doet, inspireren we je met deze kennisbank en helpen je op weg. We delen ideeën, leggen begrippen en onderwerpen uit en geven tips. Deze kennisbank groeit stap voor stap tot een waardevolle vraagbaak. Doe er je voordeel mee!

Wil jij iets delen?

Heb je zelf een leuk idee op papier gezet en wil je dat delen met anderen? Stuur het dan naar info@interieuracademie.nl en wij kijken of het geschikt is voor onze kennisbank. Als we het plaatsen, informeren we je vooraf. Uiteraard vermelden wij je naam.

 

Begrippenlijst

Een interieurfotograaf is in staat om de identiteit van je huis, winkel, pand of product vast te leggen met professionele foto’s. Een interieurfotograaf maakt technisch hoogwaardige foto’s en heeft oog voor de compositie. Verder schuwt deze fotograaf het creatieve en experimentele niet om tot verrassende foto’s te komen.

Net zoals een architect een plan voor je huis ontwerpt, ontwerpt een tuinarchitect je tuin. Daarbij houdt hij rekening met de grootte en de vorm van je tuin, de stijl van je huis en natuurlijk met hoe jij je tuin graag wilt hebben.

In onze opleiding ligt daarbij de nadruk op het verbinden van binnen en buiten. Hoe trek je het interieur en exterieur naar elkaar toe?

Het gaat vooral om het inrichten van de ruimte. Daarbij geef je aan waar beplanting komt en hoe dat past bij de totale buitenruimte. Voor een concreet beplantingsplan ga je naar een hovenier of tuinarchitect met alle kennis van planten en beplanting.

Een binnenhuisarchitect, ook wel interieurarchitect genoemd, is iemand die ruimtes van een huis, bedrijfspand e.d. opnieuw inricht. Het beroep van architect is beschermd. Na het volgende van de opleiding Binnenhuisarchitectuur bij Interieuracademie mag je jezelf geen architect noemen. Je maakt wel kennis met het vakgebied en leert er op een hele praktische manier mee op te gaan.

Een binnenhuisarchitect bekijkt de huidige situatie en gaat in gesprek met de opdrachtgever om de wensen in beeld te brengen. Op basis daarvan kan hij aan de slag,

Uiteraard moeten er nog andere dingen besproken worden zoals het budget, welke kleuren mag je gebruiken en wat de klant zelf graag terug ziet komen.

Door middel van tekeningen maakt de binnenhuisarchitect de plannen duidelijk. Plattegronden, doorsneden, maquettes, meubeltekeningen zijn hulpmiddelen om het plan duidelijk in beeld te brengen.

Een interieurstyliste gaat aan de slag met bestaande ruimtes en werkt daarbij vooral aan de indeling, kleur, materialen, sfeer en uitstraling.

Een interieurstylist maakt gebruik van bestaande producten en materialen om tot een sfeervol geheel te komen. Daarbij zijn de meubels, verlichting, wand- en vloerafwerking bepalende onderdelen. Maatvoering en compositie van wezenlijk belang.

Het geheel wordt afgewerkt met bijpassende accessoires.

Een interieurstylist is geschoold in het werken met materiaal, licht en kleur.

Leegstaande woningen zijn sfeerloos en niet uitnodigend voor potentiële kopers.

Een verkoopstyliste lost dit probleem op door de woning neutraal maar sfeervol in te richten met onder andere kartonnen meubels en accessoires op de juiste plaats en in de juiste kleuren.

Dit zorgt voor een aantrekkelijkere woningpresentatie, een toename van het aantal bezichtigingen en het beter en positiever kunnen beoordelen van uw woning door potentiële kopers, waardoor uw woning veel sneller verkocht zal worden!

Interieuracademie erkent je talent!
Ontwerp door: Kracht Concept & Creatie | Ontwikkeld door Designers at Work | Copyright 2019

Hulp nodig?

Bel: 0314 368619 of

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.